www.spontaneous-shooters.com

Τα Σεμινάρια

Οι υπηρεσίες μας έχουν χτιστεί έτσι ώστε ο φωτογράφος να καλύπτει όλες του τις ανάγκες, ικανοποιώντας κι τον πιο απαιτητικό, ανεξαρτήτως εμπειρίας, χτίζοντας την προσωπική του ματιά και ύφος.

Τα σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου που παραδίδονται από τον έμπειρο και ενεργό φωτογράφο δρόμου Ανδρέα Καμουτσή, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την εμβάθυνση στην Τέχνη της Φωτογραφίας δρόμου μέσα από πρακτική εξάσκηση. Όλα τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα έξω, σε διάφορες επιλεγμένες γειτονιές και σημεία της Αθήνας. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, ο συμμετέχων εκτός της μάθησης αποκτά εξίσου πολύτιμη γνώση του αστικού περιβάλλοντος και μαθαίνει πώς να αντλεί έμπνευση από αυτό.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μεταφέροντας τον συμμετέχοντα από τη θεωρία στην πράξη. Κάθε μήνα, υπάρχει μια συνεδρία κριτικής αξιολόγησης του παραγόμενου φωτογραφικού υλικού, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Ανεξαρτήτου εμπειρίας ο φωτογράφος χτίζει την ματιά του πηγαίνοντας πίσω από την κοινή θέα κι αποφεύγοντας την απλή καταγραφή, μέσα από σύγχρονες μεθόδους. 

Τα σεμινάρια ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο, προσφέροντας μια πολύπλευρη εμπειρία με πολλές παραστάσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μικρά γκρουπ και διάφορες ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στους συμμετέχοντες.

Συχνές Εξορμήσεις

Φωτογραφίζουμε σε διαφορετικά σημεία στην πόλη κάθε φορά με σκοπό για να εξελίξουμε την οπτική μας αντίληψη μαθαίνοντας τόσο την πόλη μας όπως και πως να κινηθούμε σε αυτήν εφαρμόζοντας νέες τεχνικές.

Δημιουργική Ανασκόπηση

Η απαραίτητη δημιουργική ανασκόπηση του παραγόμενου υλικού είναι αυτή που θα δώσει στο συμμετέχοντα τα εφόδια να εξελιχθεί κατανοώντας τα λάθη του αλλά και παίρνοντας έμπνευση από την ομαδική δουλειά.

Εξατομικευμένη Παρακολούθηση

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έτσι και σκοπός των μαθημάτων είναι η παρακολούθηση σε ατομικό επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα με ειδικές συμβουλές και παρατηρήσεις όλο το χρόνο πέραν των συναντήσεων της ομάδας.

Επεξεργασία Εικόνας

Εξιδεικευμένα σεμινάρια επεξεργασίας εικόνας για φωτογράφους καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες επεξεργασίας της φωτογραφίας δίνοντας σωστές βάσεις βάση των τελευταίων δημοφιλών προγραμμάτων.

Εκθέσεις

Ετήσιες εκθέσεις φωτογραφίας συμπληρώνουν το παζλ της επιτυχημένης δουλειάς της ομάδας ολοκληρώνοντας την εμπειρία του συμμετέχοντα με τον καλύτερο τρόπο.

Συνεχής Έμπνευση

Παρουσιάσεις σύγχρονων φωτογράφων παγκοσμίως αναγνώρισης για την συνεχή έμπνευση του συμμετεχοντα.

Μάθετε το πρόγραμμά μας

Γραφτείτε στην Email λίστα μας για να λαμβάνεται νέα για το πρόγραμμά μας αλλά και για τα καινούργια σεμινάρια, εκθέσεις, άρθρα αλλά και τις πλούσιες δράσεις μας όπως ταξίδια σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η γνώμη των μαθητών μας

Μέσω των σεμιναριών φωτογραφίας με τους Spontaneous Shooters Βελτιώθηκε πολύ η ματιά μου και νιώθω πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση!

Κλεάνθης Μπαντής

Τα σεμινάρια με βοήθησαν να εξελιχθώ σε 'να ανώτερο επίπεδο στην φωτογραφία δρόμου. Με τον Αντρέα έμαθα τρόπους για να αποφεύγω το συνηθισμένο και να πειραματιστώ

Αrja Heinonen - Riganas

Η εμπειρία του Ανδρέα μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση και έχουμε ανακαλύψει έναν νέο υπέροχο κόσμο, αυτό της φωτογραφίας δρόμου και όχι μόνο!

Γιώργος Κανάκης
Arja Heinonen - Riganas
Ανδρέας Άνθιμος
Κατερίνα Μαργαρίτη
Αλέξανδρος Μαρκαντονάτος
¨Αρης Κόκκας
Παναγιώτης Καραγεώργος
Έφη Λιάλιου
Γιώργος Παπανδρέου
Χριστίνα Σαπουνάκη

Projects

Με κύριο άξονα την φωτογραφία δρόμου η ομάδα μας δουλεύει σε διάφορα projects που μεγαλώνουν την εμπειρία του συμμετέχοντα βελτιώνοντας την οπτική του αντίληψη δουλεύοντας τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικό επίπεδο όλο τον χρόνο. Διαφορετικές γειτονιές, καιρικές συνθήκες αλλά και τρόποι προσέγγισης του θέματος είναι καθημερινότητα για τον κάθε φωτογράφο της ομάδας μας. Επειδή τα λόγια είναι φτώχεια, μπορείτε να δείτε την δουλειά της ομάδας μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κλεάνθης Μπαντής