www.spontaneous-shooters.com

Seminars & Workshops

Photography Seminars in Athens & Workshops Around The World

Photography Seminars In Athens

Τα σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου στην Αθήνα παραδίδονται από τον έμπειρο και ενεργό φωτογράφο δρόμου Ανδρέα Καμουτσή, Fujifilm Hellas Ambassador. Aποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την εμβάθυνση στην Τέχνη της Φωτογραφίας μέσα από πρακτική εξάσκηση καθώς όλες οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα έξω, σε διάφορες επιλεγμένες γειτονιές και σημεία της πόλης, on location. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, ο συμμετέχων εκτός της εμπειρίας,  αποκτά εξίσου πολύτιμη γνώση του αστικού περιβάλλοντος και μαθαίνει πώς να αντλεί έμπνευση από αυτό.  

Το πρόγραμμα των ετήσιων σεμιναρίων φωτογραφίας δρόμου  στην Αθήνα ξεκινά τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο, προσφέροντας μια πολύπλευρη εμπειρία με πολλές παραστάσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη του προσωπικού φωτογραφικού ύφους χωρισμένο σε 2 τετράμηνα. Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται  σε μικρά γκρουπ μία φορά την εβδομάδα σε διάφορες ημέρες και ώρες αυτής, ανάλογα τον προορισμό, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στους συμμετέχοντες.

 

Μέσα απο τις συνεχής εξορμήσεις κι πολλά παραδείγματα, ο συμμετέχων περνάει από τη θεωρία στην πράξη κάνοντας το επόμενο βήμα. Τέλος κάθε μήνα υπάρχει μια συνεδρία αξιολόγησης του παραγόμενου φωτογραφικού υλικού, με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης. Ανεξαρτήτως εμπειρίας κι επιπέδου λοιπόν ο φωτογράφος χτίζει την ματιά του πηγαίνοντας πίσω από την κοινή θέα κι αποφεύγοντας την απλή καταγραφή, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους συμμετέχοντας είτε στον ετήσιο κύκλο οργανωμένων σεμιναρίων της ομάδας μας είτε στα αυτοτελή εργαστήρια σε Ελλάδα & εξωτερικό.  

Αν θες κι εσύ να συμμετάσχεις και να γνωρίσεις την άλλη πλευρά της πόλης παρατηρώντας αυτό που οι άλλοι προσπερνούν χωρίς να χάνεις το χρόνο σου σε τυποποιημένα σεμινάρια φωτογραφίας, τότε γίνε μέλος της διαδραστικότερης φωτογραφικής ομάδας στην Αθήνα. Ανακάλυψε μαζί μας τις φωτογραφικές ευκαιρίες που κρύβονται στα πιο ενδιαφέροντα σημεία στην πόλη που ζείς & όχι μόνο, δημιουργώντας το δικό σου στυλ.

 

Συχνές Εξορμήσεις

Φωτογραφίζουμε σε διαφορετικά σημεία στην πόλη κάθε φορά με σκοπό για να εξελίξουμε την οπτική μας αντίληψη μαθαίνοντας τόσο την πόλη μας όπως και πως να κινηθούμε σε αυτήν εφαρμόζοντας νέες τεχνικές.

Δημιουργική Ανασκόπηση

Η απαραίτητη δημιουργική ανασκόπηση του παραγόμενου υλικού είναι αυτή που θα δώσει στο συμμετέχοντα τα εφόδια να εξελιχθεί κατανοώντας τα λάθη του αλλά και παίρνοντας έμπνευση από την ομαδική δουλειά.

Εξατομικευμένη Παρακολούθηση

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έτσι και σκοπός των μαθημάτων είναι η παρακολούθηση σε ατομικό επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα με ειδικές συμβουλές και παρατηρήσεις όλο το χρόνο πέραν των συναντήσεων της ομάδας.

Επεξεργασία Εικόνας

Εξιδεικευμένα σεμινάρια επεξεργασίας εικόνας για φωτογράφους καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες επεξεργασίας της φωτογραφίας δίνοντας σωστές βάσεις βάση των τελευταίων δημοφιλών προγραμμάτων.

Εκθέσεις

Ετήσιες εκθέσεις φωτογραφίας συμπληρώνουν το παζλ της επιτυχημένης δουλειάς της ομάδας ολοκληρώνοντας την εμπειρία του συμμετέχοντα με τον καλύτερο τρόπο.

Ταξίδια στο Εξωτερικό

Οργανωμένα φωτογραφικά ταξίδια στο εξωτερικό σε επιλεγμένους προορισμούς με τεράστιο φωτογραφικό ενδιαφέρον. Ο Συμμετέχων εμπλουτίζει το portfolio του αλλα και αποκτά εμπειρίες μοναδικές ξεφεύγοντας απο την τουριστική οδό.

Μάθετε το πρόγραμμά μας

Γραφτείτε στην Email λίστα μας για να λαμβάνεται νέα για το πρόγραμμά μας αλλά και για τα καινούργια σεμινάρια, εκθέσεις, άρθρα αλλά και τις πλούσιες δράσεις μας όπως ταξίδια σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Arja Heinonen - Riganas
Ανδρέας Άνθιμος
Κατερίνα Μαργαρίτη
Αλέξανδρος Μαρκαντονάτος
¨Αρης Κόκκας
Παναγιώτης Καραγεώργος
Έφη Λιάλιου
Γιώργος Παπανδρέου
Χριστίνα Σαπουνάκη

Projects

Με κύριο άξονα την φωτογραφία δρόμου η ομάδα μας δουλεύει σε διάφορα projects που μεγαλώνουν την εμπειρία του συμμετέχοντα βελτιώνοντας την οπτική του αντίληψη δουλεύοντας τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικό επίπεδο όλο τον χρόνο. Διαφορετικές γειτονιές, καιρικές συνθήκες αλλά και τρόποι προσέγγισης του θέματος είναι καθημερινότητα για τον φωτογράφο της ομάδας μας. Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, μπορείτε να δείτε δείγμα της δουλειάς μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κλεάνθης Μπαντής

Backstage Footage

Photography Workshops Around The World

Ταξίδεψε μαζί μας σε επιλεγμένους προορισμούς στο εξωτερικό και ζήσε την μαγεία της φωτογραφίας δρόμου στο ταξίδι σου! 

Όπως γίνεται στα σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου στην Αθήνα έτσι και στο εξωτερικό ο συμμετέχον θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την άλλη πλευρά της πόλης χωρίς να χάνει το χρόνο του ψάχνοντας τριγύρω για μέρη με φωτογραφικές ευκαιρίες στις λίγες ημέρες που θα έχει στην διάθεσή του. Αυτό θα επιτευχθεί φωτογραφίζοντας τις σωστές ώρες τα κατάλληλα κι πιο ενδιαφέροντα μέρη της πόλης, μακριά απο την τουριστική οδό, μέσα απο την καθοδήγηση του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή, αφού όλοι οι προορισμοί έχουν μελετηθεί νωρίτερα απο αυτόν. Εάν αναζητάς ένα ταξίδι με φωτογραφικό χαρακτήρα λοιπόν έλα μαζί μας σε μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη εμπλουτίζοντας το προσωπικό σου portfolio. Μείνετε συντονισμένοι, επόμενοι προορισμοί: Nάπολη Ιταλία & Βελιγράδι, Σερβία περισσότερα εδώ: workshops

Η γνώμη των μαθητών μας

Μέσω των σεμιναριών φωτογραφίας με τους Spontaneous Shooters Βελτιώθηκε πολύ η ματιά μου και νιώθω πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση!

Κλεάνθης Μπαντής

Τα σεμινάρια με βοήθησαν να εξελιχθώ σε 'να ανώτερο επίπεδο στην φωτογραφία δρόμου. Με τον Αντρέα έμαθα τρόπους για να αποφεύγω το συνηθισμένο και να πειραματιστώ

Αrja Heinonen - Riganas

Η εμπειρία του Ανδρέα μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση και έχουμε ανακαλύψει έναν νέο υπέροχο κόσμο, αυτό της φωτογραφίας δρόμου και όχι μόνο!

Γιώργος Κανάκης