www.spontaneous-shooters.com

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Αστικό τοπίο

Φωτογραφία: Παναγιώτης Καραγεώργος

Η φωτογραφική ομάδα “Spontaneous Shooters” με την υποστήριξη της Fujifilm Hellas, ανακοινώνει έναν νέο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: Αστικό Τοπίο. Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό φωτογραφίας Photonet Nexusmedia. Πλούσια δώρα θα απονεμηθούν στους πέντε (5) πρώτους διακριθέντες απο τους χορηγούς μας μεταξύ αυτών και το κατάστημα φωτογραφικών ειδών AA-Digital Photο.

Αναλυτικά, ο διαγωνισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της φωτογραφίας, που καλούνται να αναδείξουν την δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν την αισθητική τους αντίληψη για την πόλη τους. Αναζητούμε εικόνες που αναδεικνύουν την γοητεία της πόλης μέσω της μεταμόρφωσης και της οπτικής ποίησης που προσφέρει η φωτογραφία. Στοιχεία όπως η αρχιτεκτονική, οι γραμμές, τα χρώματα, η κίνηση της ζωής στην πόλη από την παλιά γοητεία των στενών δρομάκιων μέχρι το μοντέρνο τοπίο των υψηλών κτιρίων θα προσφέρει στο θεατή νέες πτυχές ενός αστικού τοπίου που προσπερνά. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταγράψουν μοναδικές στιγμές μέσα από την Τέχνη της φωτογραφίας και τις ιδιαιτερότητες του αστικού τοπίου με το δικό τους ξεχωριστό κι ελεύθερο τρόπο. Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία να επιδείξετε το ταλέντο σας στην φωτογραφία και να κερδίσετε αξιόλογα έπαθλα που θα ενισχύσουν την φωτογραφική σας εξέλιξη. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια έως και 15 Σεπτεμβρίου 2024 κι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική βραδιά, στα εγκαίνια της έκθεσης της ομάδας Spontaneous Shooters στης 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο TAF The Art Foundation στο Μοναστηράκι, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση απο τα social media και απο την ιστοσελίδα της ομάδας όπως και του περιοδικού Photonet Νexusmedia.

Tα Έπαθλα:

1ο Βραβείο: Μία φωτογραφική μηχανή Fujifilm Instax Pal, προϊόν που διατίθεται με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas δείτε τη μηχανή εδώ.

2o Βραβείο: Ετήσια υποτροφία για την συμμετοχή στην φωτογραφική ομάδα Spontaneous Shooters την περίοδο 2024-25 Οκτώβριος – Μάιος.

3o Βραβείο: Τρίποδο Benro Digital T890 Κιτ με Κεφαλή Μαύρο, προϊόν που διατίθεται με την ευγενική χορηγία του καταστήματος φωτογραφικών ειδών AA-Digital Photο, Μάρκος Σταυρινάκης.

4ο Βραβείο: Εκπαιδευτικά Βιβλία φωτογραφίας, προσφορά του περιοδικού Photonet Nexusmedia..

5ο Βραβείο: Λεύκωμα φωτογραφίας:  “Mία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them” του Ανδρέα Καμουτσή.

 

Όροι Συμμετοχής

 • Aκολουθήστε στο Instagram τις επίσημες σελίδες της Fujifilm Hellas: @fujifilmhellas & των Spontaneous shooters:  @spontaneous.shooters 
 • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό  αποκτούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Εξαιρούνται τα μέλη της ομάδας Spontaneous Shooters και εργαζόμενοι της Fujifilm Hellas. 
 • Η αποστολή των αρχείων μαζί με το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου θα πρέπει να γίνει στο email : info@spontaneous-shooters.com. Η περίοδος υποβολής των φωτογραφιών θα είναι ανοιχτή έως τις 15 Σεπτέμβρίου 2024. 
 • Η ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί μετά από αξιολόγηση των φωτογραφιών που θα προκύψει από τους εκπαιδευτές της ομάδας Spontaneous Shooters Ανδρέα Καμουτσή και Γιώργο Κουτσουβέλη. 
 • Θα γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που απεικονίζουν αστικό τοπίο και είναι τραβηγμένες τα τελευταία τέσσερα χρόνια 2020 – 2024. 
 • Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερα από 1500 pixels σε πλάτος ή ύψος. Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου της φωτογραφίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5MΒ.
 • Οι διοργανωτές του διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους νικητές να προσκομίσουν το αυθεντικό ασυμπίεστο αρχείο φωτογραφίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ιδιοκτησία της φωτογραφίας.
 • Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν από μια έως τρείς φωτογραφίες.
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPG, PNG ή TIFF. Ο τυπικός χρωματικός χώρος είναι ο sRGB.
 • Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις βασικές τεχνικές επεξεργασίας για τη βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών.
 • Δεν γίνονται δεkτές φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.
 • Μπαίνοντας σε αυτόν τον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους δημοσιευμένους όρους και συμφωνούν να δεσμεύονται από αυτούς.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αναδημοσίευσης των φωτογραφιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
 • Οι φωτογραφίες και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο, να μην παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας και να μην είναι προσβλητικές ή ανήθικου περιεχομένου.